Monday, July 11, 2011

...na podvinjski način

palenje pred peglicom na šamlici podvinjskog starosjedioca


ono šta mi se još sviđa ođe je to što su svijetli tonovi u pozadini, a tamni naprijed. to samo po sebi i nije nešt fantastično, al se ne sjećam da sam tako nešt ranije kadriro. nakon natuknute simetrije, ovo je bila druga stvar što me je privula goreukazanom kadru.
al ne bi prešutio kad ne bi napiso da je nulta stvar što me je privula slici bila veličina veličína čovjeka i stroja.

-

6 comments:

Anonymous said...

koji je to turista dosao cak sa bliskog istoka u tako malom autu? Vidim mu po registraciji da je arap. kod njh se cita sa desna na lijevo. bas me zanima koliko dugo je putovao.

irbque said...

e pa ja sam i čeko da se ulovi jedno oštro oko anonimnog promatrača na moju klopku za anonimne promatrače oštrog oka!
kako kod mene ništa nije foto-slučajno osim kad je, a ja priznam ča je je, ništ se ja ne stidim, ja sam uvik tvrdio da je kriva vlada...
dakle, stvarnu recenziju prepuštam onom jednom poznatom kritičaru fotografije kockastog izreza sa specijalizacijon za višnje, a ja ću samo reći, nadugačko, da se ovime okretanjem "negativa" daruje dar naslućivanja prave istine o tome di je zapravo koji ćošak u zaprave. vako je moralo bit upravo zbog toga, drago moje oko anonimno, što mi čitamo iz kojeg već smjera čitamo. odnosno jako slabo čitamo već samo pričamo.
htio sam zaustavit tamo to oko naše, zapadnjački-balkansko, onako konpozicijski.

Anonymous said...

e, sad mi je sve jasno. podjela na vrijednosne plohe, kompozicija, izrez, motiv, podrucje interesa...
eto meni je najvrednija ploha ta na kojoj su ti brojevi, to mi je podrucje interesa a i oko mi stalno zapinje za registraciju. mozda zato sto sam nekad davno jedno vrijeme bio policajac

irbque said...

ma ako ćemo sad baš sve otkriti bivšoj vlasti onda još moram reći da je i ta tablica izmanipulirana poradi zaštite svjedoka tj. vlasnika vozila.
treba znat gledat. svaka čast bivšoj profesiji. ko je dobar, dobar je i kad nije više šta je nekad bio.

Anonymous said...

na ovako vrijednu fotografiju si zaboravio staviti copyright. pa to je neoprostivo. sigurno je vec upotrebljena u reklami ministarstva turizma i to pod sloganom "lito u kroejši 2011"

irbque said...

u to sam sasvim siguran. isto tako sam siguran da su u pod-sloganu dali naslutiti kako je hrvatska konstruirala uporabljiv vremeplov za na u tu prošlost.
u biti pothvat je još veće prirode; postignuto je da vrijeme zapravo više ne teče.